Pasta voor sporters

Bij sporters maakt goede voeding het verschil tussen winnen en verliezen. Onze pasta past binnen elk voedingsschema. Pasta Pura levert ideale pasta om te eten voor het sporten (pasta in klein volume) en speciale pasta’s voor na het sporten, om het herstel te bevorderen.

Pasta voor het sporten

Koolhydraten zijn voor iedere sporter uiterst belangrijk, dit omdat deze de belangrijkste brandstof vormen tijdens een intensieve training. Verder zijn vetten en eiwitten ook van belang in een goede en gezonde maaltijd. Pasta uit de supermarkt bevat echter veel korte koolhydraten, deze geeft een korte energiepiek af en zorgt vervolgens voor een energiedip. De juiste voeding helpt dit te voorkomen!

Speltpasta heeft een hogere voedingswaarden en laat energie vrij over een langere periode waardoor speltpasta ideaal is voor duursporten. Daarnaast behoudt speltpasta door haar unieke bereidingswijze haar nutriënten waardoor speltpasta een hoog gehalte aan eiwitten bevat. Spelt bevat 6 van de 8 essentiële aminozuren die een lichaam nodig heeft. Het zorgt ervoor dat je net dat beetje extra energie hebt dat nodig is om goed te kunnen presteren.

Gerstpasta’s hebben een hoog kalium- en fosforgehalte en zijn licht verteerbaar. Ideaal om een dag goed mee te beginnen. Gerst wordt niet voor niets veel gegeten als ontbijtgraan. De graan is een bron van vezels en koolhydraten.

Pasta na het sporten

Pasta Pura biedt ook pasta’s aan met chiazaad. Chiazaad heeft een positieve werking tijdens een training vanwege zijn hoge gehalte aan vetzuren, vezels, omega-3, proteïnen en mineralen. Deze kenmerken zorgen er ook voor dat atleten sneller herstellen na een training.

Pasta’s met zoetwater alg is ook bijzonder geschikt voor sporters. Algenpasta bevat een unieke stof die alleen in chlorella wordt aangetroffen en zodoende de Chlorella Groei Factor (CGF) wordt genoemd. Dit stofje zorgt ervoor dat het algje zich zo razendsnel kan vermenigvuldigen. In het menselijk lichaam levert dit stofje een bijdrage aan een snel herstel van onze lichaamscellen en -weefsels. Het is een bron van o.a. proteïne, vitamine B12, zink en ijzer, chlorophyl en essentiële vetzuren.

 
 
css.php