Ons verhaal

Echte verse pasta uit Zuid-Limburg

Pasta Pura is een ambachtelijk pasta fabriekje in Zuid- Limburg. Begonnen op een vierkante meter in de keuken van een restaurant. Kort daarop verhuisde de productie naar een voormalige bakkerij. Momenteel heeft Pasta Pura een pasta keuken in Beek van vierhonderd vierkante meter. In 2022 staat de volgende verhuizing op de planning. Ruud en de chefs van Pasta Pura willen Nederland kennis laten maken met echte verse pasta. Met als basis passie en plezier. En vanzelfsprekend maken ze alles zelf; puur, zonder geur, kleur en smaakstoffen.Consequent lekker en vernieuwend in assortiment. Kwaliteit staat altijd voorop met veel aandacht voor doorontwikkeling in vegan en vegetarisch aanbod. Vaak in overleg met de klant, custommade werken en meedenken, vanzelfsprekend aldus Pasta Pura.

Klanten van Pasta Pura zijn pretparken, cruiseschepen, luchtvaart, cateraars, gastronomie en op korte termijn ook voor thuis.

Het assortiment bestaat uit verse en gevulde pasta (met name ravioli), begeleidende sauzen, gnocchi, lasagne en high convenience; kant en klaar.

Verse pasta bereiden gaat heel makkelijk en snel, kooktips worden gedeeld. Of ze komen langs en geven een workshop, passie en plezier gegarandeerd.

Want zoals Ruud zegt, het succes van de klant is hun bestaansrecht, al meer dan 15 jaar.

"Korte pastasoorten zoals penne en rigatoni gaan perfect samen met stevige sauzen, zoals ragù of chuncky groenten."

- Pasta weetje van Ruud

"Goede pasta plakt altijd. Pasta is de drager van de saus."

- Pasta weetje van Ruud

Ons geheim: bronzen mallen zorgen voor grof oppervlak en betere hechting voor de saus.

- Pasta weetje van Ruud

Kook pasta niet af met olie in het water. De olie verstopt de poriën van de pasta waardoor de saus niet meer goed kan worden opgenomen.

- Pasta weetje van Ruud

Spoel pasta niet af onder de kraan. Het zetmeel dat in de pasta zit, bindt de saus.

- Pasta weetje van Ruud

Houdt de saus voldoende vloeibaar. De pasta neemt veel vocht op.

- Pasta weetje van Ruud

De hoeveelheid kokend water is bepalend voor de kwaliteit van de pasta. Met te weinig water kookt de pasta slechter. De eiwitten worden daardoor niet gaar en de pasta wordt dan ‘papperig’.

- Pasta weetje van Ruud

Pasta is een voorgerecht in Italië (primi piatti).

- Pasta weetje van Ruud

Italianen eten pasta met een vork en niet met een lepel.

- Pasta weetje van Ruud

De graansoort is bepalend voor de pastasmaak en niet de vorm. In principe smaken alle vormen hetzelfde, alleen het mondgevoel en de saus-opname is bij iedere vorm anders.

- Pasta weetje van Ruud

Gedroogde pasta komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië en is gemaakt van de harde tarwe durum. De verse pasta komt uit Noord-Italië en wordt gemaakt van zacht tarwebloem met evt. ei.

- Pasta weetje van Ruud